Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Semmi különös..mérlegelek.....

2010.09.07. 18:02 Korben Dallas

El is felejtettem mesélni, mennyire jó volt otthon! Gyönyörű ország, sok-sok gyümi meg zöldség! Kiváló éghajlat! Változatos élővilág! Veszélytelen állatvilág! (Ugyan már…vipera? Csak? :D :D) Rengeteg édes víz! Sorolhatnám!

Tényleg mindenkinek el kéne mennie Magyarországról kb. 1 évre ahhoz, hogy értékelni tudja azt, ahol él és amije van.

Baromi elégedetlen a mi fajtánk. Megfigyeltétek? Valahogy mindig többet akarunk, vagy legalább is minimum annyit, amennyi a szomszédnak…családtagunknak …..havernak……barátnak megadatott. Az ám! De azt a nyavalyás takarót valahogy soha nem vesszük számításba. Van akinek rövid, van akinek hosszú .(EZ VAN…Ezt dobta a gép).. És biza erősen kilóg a lábunk. Mi meg csak toldjuk-foltozzuk . Ami aztán elég ratyin fog kinézni. Rosszabb esetben pedig magunkat nyújtjuk addig, amíg meg nem szakadunk. És mi a vége? Majd jól feldobjuk a kilógó talpunkat idő előtt úgy, hogy még csak nem is élveztük ezt az egészet és rádöbbenünk, hogy a rideg föld alatt édes mindegy, Converse cipőben fekszünk vagy papucsban.

Persze valamennyire  befolyásolhatjuk azt a bizonyos „gépet”. Kérdés az, reálisan tesszük-e?

A vakszerencse is segíthet. De most akkor erre blazírozzunk?

Alázat! Kéremszépen! Ezt kéne újra megtanulnunk. Az segít. Nagyon is. Itt van példának okáért ez a nép, akit volt szerencsém megismerni. Becsület, alázat, segítőkészség, összetartás. Komolyan. Ennyivel többek csak nálunk. De ahogy a „mellékelt ábra” is bizonyítja, ez a lényeg. Lehetünk mi okosak, rátermettek, életrevalóak…..mit ér az egész ha ezt mások szívatására  használjuk fel. Én tényleg láttam, mi mindenre lehetnénk képesek ha az előbb említett tulajdonságaink mellé felcsipegetnénk még AZT a 4 darabot. Hát mi erősen ezen vagyunk. És már két egyént a következő generációból el is indítottunk ezen az úton.

GAMBATTE!!!!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr432278348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gedus 2010.09.24. 00:21:35

Hali. Úgylátom nem csak én éreztem ezt mikor haza jöttem pár év után, pedig én csak angliában voltam. Nagyon jó lenne innen az egész országot máshová vinni egy időre, hogy lássák mennyi jó dolog van itt amit máshol nélkülöznek, de nekünk semmi sem elég. Sokra lennénk képesek ha összefognánk de sajna ez egyre kevésbé tűnik járható útnak.

A blog nagyon jó, szivesen olvasgatom, kicsit nosztalgiázok meg fájdítom a szívem, még egyszer vissza kell menjek japánba. Üdv

Korben Dallas 2010.09.29. 01:58:43

@Gedus: Igen...így van. Talán, apránként valami változni fog. Megnyalogatjuk egy kicsit a sebeinket, aztán lassan megnézzük a másikét is és azt is bekötözzük :D Köszönöm, üdv.
süti beállítások módosítása