Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Hideg van kint is, bent is

2011.01.12. 02:28 Korben Dallas

Megint snowboard! Klassz volt :) Alig estem…egyre jobb. Igaz ami igaz, az az „alig” sikerült annyira, hogy jól meghúztam a felkaromon valami izom-félét :D

De már nem vészes.

Az idő tipikus télies. Hó és hideg. Reggelente a lakásban 6-8 C°, Ákos két napja szépen beprogramozza a kályhát, hogy mikor megszólal az az átkozott ébresztő, már viszonylag emberi hőmérsékletben tudjam kelteni a skacokat.  Ugyanis elég genya dolog a meleg ágyból a közel sarkvidéki hidegben, egy szál pizsamában átrobogni (ööö…inkább nevezném break-mozdulatoknak) a másik szobába és vissza. Érdekes módon senki nem taknyos és átalusszuk az egész éjszakát. Mondjuk reggelre általában erősen elgondolkodom a felnőtt pelenka használatáról……..mert hogy ki nem megyek éjszaka a wc-re az tuti. Ott még hidegebb van………és hogy csupasz se…el ráüljek a jéghideg deszkára! Na az ki van zárva!!!!

Egyébként semmi extra nincs. Gyerekek suliban. Kedden kezdődött, hétfőn ünnepnap volt.

A felnőtté válás napja. Azoké, akik idén érik el a felnőtt kort Ez jelenleg japánban 20 .év. Ebből az alkalomból a felnőtté érő lányok kimonót vesznek fel. Láttunk is párat, nagyon tetszett!

A felnőtt kor betöltésével elnyerik a választó jogukat, dohányozhatnak és alkoholt is fogyaszthatnak. (Amit mellesleg nem igazán bírnak. Nehezen bontja le a szervezetük. Talán érthető is….amíg a mi ükükükükapáink bort fogyasztottak, addig az övék zöld teát. Az átlagéletkort elnézve, nem hiszem hogy mi jártunk jobban :( )

Más.

Nem tudom meséltem-e, hogy micsoda csodaanyagokból készült ruhákat lehet kapni a felkelő nap országában. Azt már talán igen, hogy nyáron a polcok tele vannak a nap káros sugarait megszűrő , hosszú ujjú , lenge kis hacukákkal. De a télit tuti nem. Nos. Az csak hagyján, hogy vannak a puha-szőrös csodák. Mint otthon azok az extra-puha plüss állatok. Vastag, vékony, mindenféle a lényeg, hogy PUHA MINT ÁLLAT!!!!! Ja és persze szemet gyönyörködtető választékban, mindenféle stílusban…kinek mi jön be.

De a kedvenceim, amit hébe-hóba talán már otthon is lehet már kapni , persze méreg drágán, nos a NUMBER ONE, a hajszál vékony, ámde annál melegebb és puhább alsó ill. felsőruházat. Ez is speckós anyag. Megtartja a tested melegét, de párologtat is , vagyis nem izzadsz bele. Istenkirályság!!!!!!! És soksoksoksok féle!!!!

Viszonyításképpen:

 Az otthonról hozott kötött pulcsim, amit azért vettem meg annó, mert idézem: „…jajjjjj de puhhhhhaaaa”…. durva posztó az itteni anyagokhoz képest. Nos, ami még meglepő….ezeket is Kínában gyártják, mint mindent a világon. Akkor hogy-hogy? Egyszerű. Tudnak ők minőséget, ha van rá igény. És Japán a szart nem nyeli be. Így kénytelenek legyártani tökéletesen úgy, ahogy kérik tőlük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr252577944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása