Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Jajj, de más....de más.....!!!

2011.01.14. 01:45 Korben Dallas

Na ezt el kell mesélnem!

Csak egy kis érzékletes példa, mennyire más itt a neveltetés, mekkora különbség van egy japán és egy európai kamasz érettsége között.

A szitu…

A suliban minden gyerek kapott egy borítékot azzal a felszólítással, hogy vigyék haza a szülőknek. Az info pont ennyi volt róla. Mármint az az info, amit az iskola a diákkal megosztani szándékozott. Jah...mert ez így megy.  A gyerekek teljes körű kizárásával történnek a dogok. A döntéseket a tanár ill. a szülő hozza úgy, hogy az érintett személynek (pl. jelen esetben a kamasz gyerek) beleszólása nincs. Éljen a szabad akarat.

Noh…persze nem a mi esetünkben.

Mivel fiam úgy van nevelve, hogy el tudja dönteni, mi az amit ő is meg tud tenni, mi az amihez engedély ill. szülői jó tanács szükséges, fogta hát a nyitott borítékot, kivette a benne lévő papírt ,elolvasta, majd elővette a nála lévő baromira ijesztő és hatalmas összeget…kb. 800 yent, kivett belőle egy tetemes mennyiségű lóvét…250 yent (2.6-al szorzandó )  belerakta a borítékba és visszaadta a tanárnak. Gondolván milyen tök jó, már csak azt kell elmesélnie, hogy kifizette a kötelezően kifizetendő árát a suliban elhasznált dokumentumnak. Tök jó, ezzel sem kell már akkor foglalkozni.

Na nem úgy van az.

A tanár mosolyogva kivette a pénzt, majd visszaadta külön a borítékot, külön a lóvét a köv. megjegyzéssel.

Ez igy nem jó. Vidd haza anyukádnak és mondd meg, ő tegyen bele 250 yent.

És mondd meg neki, hogy diáknál nem lehet pénz.

Remek. Hazahozta, elmesélte, röhögtem, 250 yen ki, ráfújtam, 250 yen vissza, boríték zár.

Most komolyan!!!

Telefon tilos….pénz tilos…..mivel Ti messze laktok, anyukádat az iskolában lévő nyilvános telefonnal hívhatod, hogy jöhet értetek…telefonkártyával.

NE MÁÁÁÁ!!!!

Nekem sok szabály tetszik , de azért ez már tényleg túlzás. Az egyéniségeket tényleg igyekeznek elnyomni. Nagyon erős a kollektív tudat!!! Így már érthető, miért van szüksége egy átlag japánnak vezetésre és hogy miért tesznek meg mindent gondolkodás nélkül úgy, ahogy  elő van írva. Mondjuk a szabályaik is elég precízek, kidolgozottak. Nem sok rés van benne. Csak hát ez mind a japán emberekre van beállítva. Ezek a dolgok sehol máshol a világon nem működnének.

Ismételten vagy ezerszer….MÁS VILÁG!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr242582527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iszlipó 2011.02.09. 11:00:56

Kedves Korben család!

véletlenül akadtam a blogotokra és két nap alatt kiolvastam az egészet. Nagyon tetszett! Jókat nevettem. Várom az újabb beszámolókat!

Sok sikert és kitartást a folytatáshoz, minden jót nektek!

PS: láttátok az Elveszett jelentés című filmet? Nekem eddig az volt Japán. Na meg a Shogun, a Gendzsi és Murakami. de mind közül ez a blog volt a legszórakoztatóbb. köszönet érte!

Vera

Korben Dallas 2011.02.16. 01:17:01

Kedves Vera!
Nagyon köszönjük! Igen, láttuk a filmeket....kicsit féltem is kijönni :)
Ha belegondolok, mennyire szabálytisztelő és precíz népet sikerült megismernem, nem is annyira hihetetlen az őseik természete. (Gondoljunk csak a "magyarok nyilaira" hehe...)
Heni
süti beállítások módosítása