Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

A népszerűtlen Facebook...............

2011.02.27. 04:12 Korben Dallas

Ennyit a napról.

Borús-esős idő. Ez van. Lesz még tavasz, csak ki kell várni. Mondjuk, ahogy nézem az otthoni havazást és a mínuszokat, nem tudom, mit is panaszkodom. Az a fránya, ,örökkéelégedetlen”  magyar fajtám, ugye? :D :D :D

A minap nézelődtünk néhány elektronikai nagyáruházban. (Mint otthon pld. a Electro World.)

Egyszerűen elképesztő, hogy mennyire el vannak kényeztetve ezen a téren a japánok!

Erről csak annyit, hogy amikor kiadták az iPhone-t, itt nem volt valami népszerű. Mint kiderült, azért, mert nem lehetett rajta TV-t nézni. Komolyan! Csak ennyi, nem több.

Aztán itt van még a Facebook esete is.

Ha hiszitek, ha nem, a japán emberek kb. 70 %-a még csak nem is hallott soha a Facebook-ról. (A film is csúfosan megbukott, ami egyedüli eset a világon…juhéééé!!…most miért? Tanulhatnánk egy kis nemzeti tartást.)

Aki hallott róla, az meg nem használja. Nem szeretik. Ennek főként az az oka, hogy nem szeretnek a nevükkel szerepelni az interneten. Inkább azokat az oldalakat részesítik előnyben, ahol a véleményüket úgy oszthatják meg, hogy közben a személyüket homály fedi :D…vagy a szemüket…nem is tudom. Szerintem ezt a Facebook-on is remekül meg lehetne oldani . Mint ahogy sokan meg is teszik.

Általában azokat a japán fiatalokat lehet megtalálni a fent nevezett közösségi oldalon, akik vagy nyitottak a külvilág felé, vagy már a családjukba beférkőzött egy kicsit a nyugat szelleme…huuuuu…..:) Sokuknak ez elég ilyesztő ám! Mondjuk néha még nekem is, pedig egy vad és makacs nemzet szülöttje vagyok :D :D :D

Tényleg! Most jut az eszembe. A gyerekek nyelvtanárja is fent van. Pedig nem mai csirke. Persze! Hisz a férje „ ámerikái” …….nos erről beszélek.

De visszatérve az üzlethez. ISTENEM! Azok a 3d-s tévék! Azok az iPod dokkolók! Azok a hiperszuper hűtők! Azok a nem tudommirevaló hypercsodák!!!! Miért is nem nyertem még  a lottón? ?!!!!!! Jááááj!!!

Egy ilyen látogatás felér egy teljes körű agymosással.

Aztán persze áttérünk mondjuk egy plázába, ahol a ruhák gyötrik tovább az amúgy is már szilánkokra tört szívemet. Bruhahahahaaaaaaa!!!

Komolyan!

És a cipők!

A táskák!

Fantasztikus ízléssel vannak megáldva! (Ha már szegényeknek hangjuk nincs, legalább ebben östehetségek…nem sok jó hangú énekest hallottam a tv-ben!!!!)

És most megyek, jól kisírom magam……….. :D

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása