Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Páramentes Tanabata......

2010.07.08. 04:25 Korben Dallas

Végre. Nem esik. Most jön a napsütés hete. Gondolom. A páratartalom visszaesett a  számomra normálisnak nevezhető mértékre. Ennek örömére nekiestem a lakás víz-, és penészmentesítésének. Ez agyrém. Tele vagyunk páraelvonó dobozkákkal, mégis mindenhol megjelennek a gomba-pöttyök. ÚÚÚTÁÁLOOOOOM! De mivel baromi egészségtelen, így hát suvickolok csendben, alázattal . Minden egyes párás hét után. Hiába vannak a nyitva az ablakok, ajtót egész nap. Mindenhol víz és víz. Kezdem érteni, miért nem úszkálnak a japán emberek a tengerben csak úgy szórakozásból. Egész évre elegük lehet a nedvességből.

A törölközők esete a kedvencem. Kimosom, illatozik. Ja. Amíg be nem szedem. Mert gyakorlatilag a pára miatt kb. 3 napig szárad hiába, a napsütés és a meleg. Ez a pár nap pont elég arra, hogy bebüdösödjön egy kicsit. Ezt még szájon át való levegővétellel el lehet viselni. Na de az első használat után!!!! Hiába lógatom ki, hiába teszem napra. Olyan bukéja van estére, hogy ihaj!! Szóval moshatom újra. Én nem tudom, hogy csinálják itt a többiek, de gyanítom ,erős szerepe lehet a mosógép szárítóprogramjának ennek a problémának a megoldásában. Lehet, én is teszek egy kísérletet. Mindenesetre most kihasználom a viszonylag száraz hetet és kimosok mindent, amit csak lehet. Egy hétig jó lesz .

Más:

Most volt július 7.én a  két csillag ünnepe (Tanabata fesztivál). Ez két csillag együttállását ünnepli.  A hozzá tartozó mese pedig a következő:

Altair (a pásztorfiú), és a Vega (a szövőlány) szerelmesek voltak, akiket szétválasztottak. (Gondolom valami istenség, vagy mi.........)A történet szerint minden évben csak egyszer (07.07.-én) tudnak találkozni az égbolton .Ilyenkor a Pásztorfiú átkel a madárhídon, és meglátogatja kedvesét. A kivételes találkozás a kívánságok beteljesülését fejezi ki, ezért a japánok kis bambuszfákat díszítenek e napon, és kívánságokkal teleírt papírokkal aggatják tele, remélve, hogy azok valóra válnak.

Hát én is aggattam persze, a nyelv suliban. Nem mondom meg mit, mert akkor nem teljesül .

De annyit elárulok, hogy biztosra mentem.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr812137605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dean23 2010.07.27. 16:54:01

Király a blog! Csak így tovább! :)
süti beállítások módosítása