Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Első osztálykirándulás 2

2010.05.29. 02:21 Korben Dallas

Tegnap Viri és Soma lelkendezve jöttek meg a kirándulásról. Csak úgy ömlött belőlük a szó.

Somáék Taokában voltak, és tényleg „fullos” volt a busz amivel mentek. A hely, ahová megérkeztek a fiam elmondása szerint inkább egy őserdőhöz hasonlított, olyan szép volt. Igazi kirándulóhely,ahol volt egy tavacska hattyúkkal, egy tisztás, egy állatkert meg múzeumok. Szóval elég nagy területet ölel át az egész. De ami nekem baromira tetszett….Hatos csoportokba osztották be őket még a suliban. Három lány, három fiú egy térképpel ellátva. Aztán megérkezésük után , miután leszálltak a buszról , elmondták nekik, hogy mit kell kötelezően meglátogatni, hogy 3-kor indul innen vissza a busz és hogy a tisztáson ekkor van a tali, ahol lehet ebédelni. És eme instrukciók után szélnek eresztették az összes gyereket, akik elindultak a szélrózsa minden irányába…persze csoportonként. Hát azt el lehet képzelni, mennyire élvezték. Ötször eltévedtek. Majd leszakadt a lábuk. Sikerült elkeveredniük a terület legszélére ahol már csak rizsföldek voltak. Alig találtak wc-t, ........és közben egymás nyomorán röhögtek. De minden kötelező látnivalót megnéztek, jegyzeteltek az iskola által kinyomtatott kiránduló-füzetecskébe (mindenki kapott egyet), időben a megadott helyen megkajáltak, és senki nem késte le a buszindulást.

Viriék Fukuira mentek, az kicsit közelebb volt. Azt inkább az otthoni Mineláris Parkhoz tudnám hasonlítani, csak jóval nagyobb. Vagyis a parkja is szép, rendezett. A múzeumokon kívül amolyan csodák palotájára emlékeztető épületet is meg lehetett csodálni, ki lehetett próbálni. Hát azt ugye nem kell mondanom, leányzóm is oda meg vissza volt tőle. De annyira, hogy szerintem ezt valamikor mi is meg fogjuk nézni. Természetesen nekik is szabad mozgásuk volt a területen. Kis füzetecske, miegymás…….

Kérdeztem, és melyik tanár volt veletek? Hát mint kiderült, az iskola összes tanára kirándult. Szét voltak osztva a különböző osztályokhoz, és ott csellengtek a területeken. Biztos ami biztos….Viri mesélte, hogy ők egy hatalmas ugrálóasztal-szerűséget is kipróbálhattak. De óriási volt. Annyira jó lehetett, hogy még az egyik tanár is ott pattogott rajta velük együtt….jah……

Szóval nagyon élvezték. Hazafelé kidöglöttek, és hogy élvezetesebb legyen az út, hát egy gombnyomásra szépen a busz plafonjáról leereszkedett két képernyő, és beindult a dvd. Hm..pont mint az otthoni kirándulásoknál, nem? :D :D

Na erre én is elmentem volna, de ide sajna szülő nem jöhetett :(…..

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr442039457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanako 2010.06.08. 09:52:45

wow :DD az én osztályom most osztálykirándul, de sajna én arról lemaradok... =( majd holnap megyek piknikezni, de gyalog XD kipróbánám már ezeket a fullextrás buszokat :D amúgy szerintem a középiskolásoknak ugyanez van, ugyan itt már nincs fiú-lány csoport, mindenki maga választ, mondanom sem kell lányok csak lányokat, fiúk csak fiúkat, de ugyanígy el van döntve h mit kell megnézni, és egyénileg lehet mászkáni... na majd meglátjuk mennyit néznek meg ebből 1-2en XD
süti beállítások módosítása