Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Syouyo gakko....

2010.03.10. 06:32 Korben Dallas

Megvolt az első találkozó az iskolával. Természetesen, ahogy vártuk, nagyon kedvesek voltak.

Egy komplett anyagot kaptunk az iskolával kapcsolatban.....japánul és portugálul. Angol egy szó sem :D No problem. A portugált az internet könnyebben fordítja, mint a japánt :D

Hála, jelen volt szokásos „tolmácsunk” is, Meiry-san, aki lefordította a tanárok szavait angolra.

Megtudtuk az évnyitó időpontját, amikor már az iskola egyenruhájában kell megjelennie a gyerekeknek. Ami nem olcsó!!! De a kispénzűekre is felkészültek figyelmes japán „barátaink”, így kaptunk kölcsön egy-egy teljes szett egyenruhát aztán apránként ahogy meg tudod venni az újat, majd visszaadod. Csak az iskolaépületben használatos sportcipőjüket kell megvennünk, persze ez is egyencipő. Az elsősöknél az alapszínű fehér cipőben (uchibaki) a fűzőhöz közel pici piros minta van bevarva, míg a másodikosoknak kék. Valamint a komplett tréningruha kell még ami elég ilyesztő lila színűre sikeredett, de itt ahol meglett férfiemberek lábán lehet látni lakkfekete vagy rózsaszín Hello Kitty-s papucsot, nem kell csodálkozni.


De legalább a könyvek ingyen vannak, és az iskolai ebéd sem drága. Apropó. Érdekes módon, már előre tudják a tanárok, hogy az év végéig mikor, melyik hónapban, milyen költségekre készülhet fel a szülő. Ami le van írva, részletesen lebontva, egy papírra. És még azzal sem kell foglalkoznunk, hogy havonta figyeljük, mikor mit kell beküldeni borítékban a gyerekkel, mert van erre is megoldásuk. Előre legyártott megbízás formájában, amit kitöltesz, elballagsz a bankba, ott nyomnak rá egy pecsétet, és egész évben a suli a megfelelő időpontban le is vonja  számládról.

Szabályok itt is vannak…..a következő dolgok tilosak: hajfestés, smink, ékszer, mobiltelefon. Ha mégis telefonálnia kellene a gyereknek az iskolában lévő kártyás telefonnal megteheti. persze semmilyen játékot nem lehet bevinni, és az egyenruha kötelező. Az egyenruha kivételével ezt én is így gondolnám ennyi idős gyerekeknél. Csak itt be is tartják a gyerekek, a SZÜLŐK , és betartatják a tanárok.

Jajj  a kedvencem!!!! Na, kedves iskolakerülős barátaim!! Itt esélyed sincs az iskola mellé járni. Ugyanis. Ha  a gyerek bármilyen oknál fogva nem megy iskolába, még aznap reggel fel kell hívni a sulit. Mert ha a szülő nem teszi meg, még aznap kimegy valaki a lakásba és megnézi, mi történt!!!! Otthon van-e a gyerek? Beteg? Vagy történt valami? Eltévedt? Lóg? Elütötte az autó? A szülők tudnak róla? Az egész család eltűnt? Anyuka dolgozik mit sem sejtve arról, hogy a gyereke valahol mozizik? Ezt bevezettetném Magyarországon is!

A tanítás vége belenyúlik a koradélutánba. Mert hogy közte van egy hosszú ebédszünet, ( végre nem kell a gyereknek egyben letömnie a rántott húst a gigáján, hogy időben végezzen!), és van még egy közös takarítás is! Ugye-ugye! Hatszor is meggondolják, hogy hová tegyék a szemetet, és mennyire köpdössék össze a falat. Szar lenne letakarítani!

Aztán meg délután kezdődnek a sport klubbok, szakkörök, miegymás. Állítólag az összes gyerek ott lóg minden hétköznap, annyira jó.

Szóval egyenlőre nekem tetszik. Ja! Majd felteszek képet a gyerekek egyenruhájáról…csak még kimosom :D

Uhh. Majd elfelejtettem. Az évnyitó itt nagy ünnepnek számíthat. Szóltak, hogy nagyon-nagyon ünnepélyesen kell megjelennie a szülőknek. Zakó, sötét kiskosztüm, hasonlók. A tanárok szerint van olyan, aki kimonóban jelenik meg. Ez vicces. Mintha otthon a gyerekek tanévnyitójára megjelennék mezőföldi viseletben, szorosra fonott hajjal és kalárissal :D :D

Mondjuk alapból viccesen néznék ki :D

Na szóval ez a tény mélyen érintett. Mert még ruhavásárlásig nem jutottam el..bár már nagyon viszket rá a tenyerem…csak hát nem adják ingyen :( És egyenlőre meg kellett oldanunk a helyi közlekedésünket, a gyerekek beiskoláztatását és nyáron valahogy haza is kell jutnunk :)

De azét nem fogok sírni. Neeem tehetek róóla…muszááááály vennem magamnak valami göncöt az évnyítóóóra !!!!!! :D

Folyt köv……

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr161827562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása