Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Japánba megyek

2008.05.12. 11:46 Korben Dallas

2008.05.09.

Mostmár tényleg elegem van… tegnap nekigyürkőztem és a-z-ig lefényképeztem a mosógépet, hogy ma megkérdezzem, hogy ha ez világít mit csinál, ha az világít csinál-e valamit. Hát sikerült is, mondjuk volt a mosógépen belül két hely ahova önteni lehet valamit, na abból az egyikre hat nőből egy sem tudta a választ. A másik az az, hogyha azt szerentném, hogy illatos legyen a ruha oda öntsek folyadékot (az csak az öblitő lehet!).
Kérdem: -Hát a washing gel, az meg hova?
Mondják: -Csak úgy középre bele!
Hű mondom: -Pettyes lesz a blézer!
Mondják: -Nem lesz az, csak figyeljek!
Ajaj, na mindegy… este kipróbáljuk.
De azért ez a  hideg víz téma csak nem hagyott nyugodni, így hát rákérdeztem: -mit csinál a japán nő, ha hazajön autószerelő férje a melóból? Hát mondják: -megfürdik a család és a kádban maradt meleg vizet belevödrözi a mosógépbe és akkor lehet kijön a kosz. Ha mégsem akkor kefe. Erre egy pillanatra elgondolkoztam… –biztos ezek gyártják a sok műszaki kütyüt? Lerajzoltam nekik igazából mi hiányzik a mosógépből. A fűtőszál! Meg is kérdezték, hogy Magyarországon minden mosógépben van? Mondom igen, de  nem csak nálunk, hanem egész Európában az utóbbi 30 évben.

A fürdésről pár szó, mert ne higgyük, hogy a koszos vizet vödrözik a gépbe.
A ceremónia a következő:
1. Forróvízzel teleeresztik a kádat.
2. A kád elé ülnek egy sámlira, és egy küblivel merik magukra a vizet. (Ezért van
    nálam is derékmagasságban a tükör a fürdőszobában.
3. Szappanozás.
4. Öblítés.

Természetesen rangsor szerint fürdenek.

Ha velük él a nagyszülő az kezdi. Az utolsót biztos nem égeti a víz. Valószínüsitem az anyát.
Elég magas színvonalon van itt a fürdőkultúra, ezért nem helyeznek nagy hangsúlyt sem a fürdőszobára, sem magára a folyamatra sem. Ha jót akarnak fürdeni elmennek egy fürdőbe.

Egyébként, itt az időseket nagyon nagy tisztelet övezi. Takeshi fel is hívta rájuk a figyelmemet, hogy este nagyon óvatosan vezessek, mert “a világ az enyém”-et játszanak, és az sem érdekli őket, ha nekik piros a lámpa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15464782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása