Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Jajj nekem 2 :D

2010.09.18. 09:23 Korben Dallas

Ezt tényleg rettenetes. Még mindig nincs meg a jogsim.

Most komolyan. Ezt tényleg végig kell csinálnom? Most akkor 21 év vezetés után az arcomba „mosolyogja” egy idős japán úr, hogy DAME ? Nem sikerült? NA DE MIÉÉÉRT, HOGY???

Na, akkor a részletek:

A teszt sikerült. Most vagy szerencsém volt ez alkalommal és azért kaptam 10 baromi egyszerű és egyértelmű képeket, amiknél gyakorlatilag már az első ránézésre tudtam a választ, vagy az első alkalommal csontra megszívatták a külföldit. Mindenesetre azért furcsa….

De a részletek:

A rutin vizsga egy szép, nagy rutinpályán zajlik.

Nem a forgalomban (sajnos!!!). Ezt a pályát több féle útvonalon lehet bejárni. A napi kiválasztott két útvonalat az épületben lévő képernyőkön, egy animációs filmen lehet figyelemmel kísérni. (Tudjátok…kicsi, piros autó, szép, fehér csíkot húz maga után.)

Azt, hogy ki melyiket kapja, a teszt megírása után meg is mondják. Van rá durván fél órád, hogy memorizáld. Na, én itt kicsit padlót fogtam. Aki ismeri a tájékozódó képességemet, az megérti a rémületemet. (Térkép beforgat, stb….) HOGY AZ ISTENBE FOGOM ÉN EZT MEGJEGYEZNI?. Tekintettel arra, hogy a területen, az útburkolati jeleken, táblákon, néhány bozóton, lámpákon, egy épületen és rengeteg útkereszteződésen kívül nincs semmi, ami a magamfajta szerencsétlennek valami kis támpontot adna néha…hát kezdtem magam úgy érezni, mint aki frankón most vezet először.

Egyébként az épületből rálátni majdnem az egészre, így fentről megismerkedhet vele már jó előre az, aki akar. Mindenki akar, elhihetitek.

Hát megjegyeztem minden erőmmel és néztem az előttem haladókat az ablakból, hogy még ezzel is segítsek magamon.

Nem kellett volna.

Megint elbizonytalanodtam. Basszus…..ez most melyik utat járja? Öööö…és ez? Rémülten szaladtam vissza-vissza a képernyőkhöz, és marhára nem értettem. Ákos megnyugtatott, hogy egyszerűen elrontják, nem emlékeznek rá és kész. (Ohhh…valami, amiben hasonlítok hozzájuk :D :D)

Na de sebaj. ÉÉÉÉN tudom!

A vezetés is egyszerű. (jajj..ne máááár….hisz a kezembe sült már a kormány!!)

Mikor végre sorra kerültem, már teljesen nyugodtan mentem. Az utat tudom, vezetni TUDOK (!!!), a pantomim játékot is kívülről fújom, mi baj lehet?!

 

Elmondjam?

1.HIBÁM:

Például az, hogy vizsgáztató már az első lehetőségnél „bevitt az erdőbe.” Előbb kellett bekanyarodnom, mint ahogy azt szépen, szorgalmasan betanultam. Onnantól nekem, már ha azt mondták volna, hogy a következő kereszteződésnél jobbra látható a tenger, azt is elhittem volna. Így hát fogalmam sem volt, merre is vagyok. És amilyen drága volt az emberem, látta és mondta, merre is menjek…..ja…néha. Nem tudom  miből gondolta, néha tudom az utat és  néha nem. Így volt olyan, hogy már csak a kereszteződésben közölte, most jobbra. Ezzel nem is lenne gond, mint említettem TUDOK VEZETNI, csak hát így lehet, hogy tényleg volt olyan, hogy elfelejtettem egyszer „nem magyar módon” vezetni és egyszerre fordultam a fejemmel és kanyarodtam is…:D

2.HIBÁM:

Piros villogó lámpa. Na én még ilyet nem láttam, hát megálltam. És vártam. Nem kellett volna. Mint megtudtam, az pont ugyanazt jelenti, mint Európában a sárga villogó :D :D Jogos….már tudom :(

3.HIBÁM: (EZ nem volt jogos!!)

Az ürge szerint egy kereszteződésben úgy kanyarodtam nagy ívben, hogy rámentem a kereszteződés közepén lévő útburkolati jelre, ami azt szolgálja mutatni, hol a közepe az útnak és hogyan kell bevenni a kanyart (istenem….szánalmas..na mindegy). Hát egészen  el voltam keseredve. Gáz van, mert ezek szerint mégsem érzem az autót.  Hisz tuti biztos voltam benne, hogy megközelítettem ugyan azt a felfestést de nem mentem rá. (Elég jól beszoktam én ezeket célozni) Na nem sokáig. Ákos felvette pont azt a pillanatot és lőn…….nem mentem rá!!!!!!!! Egyáltalán nem!!!

Az önbizalmam a helyére került, de a tény  tény maradt. A másik két hiba is elég.

Szóval akkor még egyszer…28-án. Már marhára unom……..

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr442304852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyberdine 2010.09.18. 10:55:48

Szegény...

Ezt a labirintus memorizálós dolgot meg nem is értem.
Sok szerencsét a következőhöz!

hollósigy 2010.09.18. 11:26:37

Ne szomorkodj, menni fog legközelebb!
Mellesleg ez itthon is így működik a vezetés vizsgán, szivatnak össze-vissza, csak hogy fizethess újból! Sok sikert!

Korben Dallas 2010.09.18. 18:29:49

@Cyberdine: :) Köszönöm... kezdem úgy érezni szükségem is van rá :D

Korben Dallas 2010.09.18. 18:32:04

@hollósigy: Már nem szomorkodom..inkább dühít ez a sok felesleges út minden alkalommal. Mert persze nem itt van a szomszédban. Napi 2 és 1/2, 3 óra utazás.

Sekai 2010.09.19. 01:46:08

három a Magyar igazság :) így a hibáidat elolvasva csak apróságokon csúsztál el, legközelebb biztos sikerül :) bár az tény hogy ez a memorizálós dolog bonyolultnak hangzik ahhoz képest hogy a japánok mindet precízen és a legegyszerűbb módon intéznek. igazából ez első hibád csak berögződés miatt történt az viszont nehéz lesz legyűrni, speciel nekem hamarabb volt motorra jogsim mint autóra...és amikor autóra vizsgáztam én is elcsúsztam egy ilyen berögződés miatt a stop-nál csak rutinosan lelassítottam nem pedig megálltam... és bumm szívtam :D
süti beállítások módosítása