Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Elveszett egy nap

2010.06.06. 18:10 Korben Dallas

Nem tudom, hogy a régen várt napsütés hatására-e, de valami gond lehet a fejemmel.

Tegnapelőtt Ákos mondta, hogy ..blablablabla MA PÉNTEKEN blablabla……és itt állt belém az ütő. Miiii? Ma csütörtök van, nem? Hát nem. Ma péntek van, amit be is bizonyított. Mert persze bizonyítékért rimánkodtam remélve, hogy tévedett és akkor velem minden oké. Nem tévedett. Vagyis akkor elvesztettem a héten egy napot. Ez gáz. Így még nem jártam. Aztán visszaszámoltam, mikor mi is volt, és meg is lett a nap..de érzésre valahogy mégis hiányzik.

ÓÓÓÓ! Már tudom melyiket akarta a tudatalattim teljesen eltüntetni. Azt, amikor megjelent nálunk egy hatalmas csótány. UNDORÍTÓ! Pedig felkészítettek rá, hogy ezek itt olyanok, mint otthon a hangyák. Vannak dögivel. Mondtam Ákosnak, ne szóljunk a skacoknak, mert ha Viri megtudja, hazáig fog szaladni….hm..úszni :D

Így is lett. Hallgattunk, mint  a sír. De sajnos a kis megállapodásunk baromira nem érdekelte csótány-tesót. Olyannyira nem, hogy úgy döntött, belecsap a lecsóba és ha már a bratyót lenyomta néhány kétlábú majomivadék, akkor bosszút áll. Tette ez aképp, hogy szépen felmászott a wc falára és amikor másodszülöttem mit sem sejtve betoppant „…HU….”. Viri elfelejtette, miért is ment be oda, és egy másodperc töredéke alatt a kanapé tetején termett. A többit nem írnám le :D

Azóta nyugtatgatjuk, hogy higgye el, ez sokkal jobb mint otthon  a hangyák, egerek, vagy Angliában a meztelen csigák.

Azóta tele van a lakás csapdával.

…és betegesen mindent azonnal elmosogatok …

…és esténként először felkapcsolom a lámpát, hangosan köhögök, kicsit kaparászok aztán lépek be a wc-be…..

….és minden nyitva maradt zacskót azonnal a szemétbe dobok…..

….és felhajtva hagyom a wc kagyló tetejét, hogy inkább onnan igyanak éjszaka, ha szomjasak.....

De egyébként nem foglalkozom túlzottan a dologgal :D

Más:

Valamelyik nap kocsival haladtunk át egy folyó hídján és mit látok? Árvízi gátvédelmet. Frankón…Nagyon érdekes volt. A folyó gátjának belső része ott, ahol a part mentén lakóházak vannak, a gát teljes szélességében le volt borítva zöld színű fóliával megelőzvén a gát felázását és ebből következvén az átszakadását. ELŐTTE. Mert tudták, ilyenkor megduzzadhat a folyó. Talán figyelik a meteorológiai előjelzéseket :D

Aztán ért még egy meglepetés. Ákos talált a kocsinkban egy kis piros műanyag rudat. Na ez mi? Hát nem akartam elhinni. Az elakadást jelző háromszög helyett egy kis mini jelzőfény. Ha elakadok , nem kell egy logikai kvízt lenyomnom gyorsan az agyamban ahhoz, hogy origamizzak a kocsiban található piros lapocskákból egy frankó háromszöget, hanem  csak kézbe fogom ezt az izét, leszúrom a földbe és messziről láthatják, hogy valaki kínjában csillagszórózik egy autó mellett feltehetőn azért, mert elakadt.

De apropó kocsik….vezetés. Jajj….nem is tudom, hogy meséljem el. Gyakorlatilag ahányszor csak beülök az autóba, felkészülök az aznapi infarktus közeli állapotra. Mert sajnos megtaláltam eme nép igencsak gyenge pontját. NEM TUDNAK KÖZLEKEDNI. Se autóval, se kerékpárral, se gyalog. Sehogy!!!!! Nem érzik az autót, nem látnak. Nem tudják elképzelni, hogy rajtuk kívül, éppen akkor más is halad arrafelé. Lassan haladnak, de annál veszélyesebben. Igaz, állítólag ebben az államban vezetnek a legrosszabban. Sok a koccanás, a baleset. Merem állítani, legalább egy tucatot azért úsztam meg, mert azt képzelem vezetés közben, hogy minden utcából, kereszteződésből egy 6 éves gyerek bicajozik éppen akkor ki, amikor én jövök. Nem egyszer vágott ki elém valaki úgy, hogy még később sem vette észre, én is ott vagyok. De volt olyan is, hogy az úttest kellős közepén bicajoztak egymás mellett, és mögöttük haladt a kocsisor szépen, lassan. Főúton!!! Aztán a kedvencem. A kanyarodásuk. Halál komolyan, mintha a Forma 1-es pályán érezném magam. Na nem a sebesség keltette érzés miatt! De nem ám! Hanem ahogy a bekanyarodás előtt mindig kiteszik az autó orrát a kanyarodási iránnyal ellentétben és onnan szedik alá  a kormányt. Teszik ezt kb. 20 km/h sebességgel. Jajj. Na ezért otthon már lincselés jár!!!! Szegények. Még szerencse, hogy szigeten belül maradnak. Más országban szétszednék őket!

Egyébként ma voltam Virivel egy jó nagy turiban. ………Ma ismét el is mentem futni :(

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr352060894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása