Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Önkiszolgáló pénztár?

2010.01.16. 02:17 Korben Dallas

Megvolt az első óránk a nyelv suliban. Egy fiatal japán nő tartotta, és csak kettőnknek. Nagyon élveztük, de tényleg. Egészen addig, amíg az óra végén közölte a tanár hogy oké, akkor most amit eddig tanultunk, szépen adjuk elő az irodában dolgozó embereknek. Jajj! De ciki… Nem volt mit tenni, megtettük. Olyan ovációt, meg örömködést kaptunk, mintha minimum Shakespeare egyik művét szavaltuk volna el. Még akkor is ment „sigoi”(csodálatos, nagyszerű) - felkiáltás, amikor már kint haladtunk a folyosón. Hát jó, legyen…jövünk legközelebb is :D :D

Az 5 perces szünetben kiszaladtunk az ottani automatához egy kávéért. Miután megittuk, elkezdtük keresni a kukát a műanyag pohárnak. (Ja mert Japánban szelektív szemetesek vannak mindenhol. A saját, háztartási szemetedet is e szerint  kell gyűjtened.) Na, szóval kerestük a műanyag pohárhoz tartózó ládát. Nem volt…..a tanár meg is mutatta, miért nincs. Azt hittem, leesek a lábamról.

Odament egy másik automatához, ott megnyomott egy gombot, kinyílt egy kis fedél, alatta egy nyílás. Abba kellett belerakni a poharat fejjel lefelé. Ezek utána fedél lecsuk, zúgás, majd a gép kidobott 10 yent. Istenem…..ez vicc, gondoltam. De nem..egy cseppet sem volt az.

Mint ahogy az sem volt vicc, amit a minap láttam az egyik szupermarketben. Ezt vagy most újították be, vagy eddig valami csoda folytán elkerülte a tekintetemet. ÖNKISZOLGÁLÓ PÉNZTÁR. Komolyan! Nem délibáb, nem látomás. Én gyakorlatilag 5 percen keresztül csak álltam és tátott szájjal bámultam az egészet. Gyakorlatilag odamész a kosaraddal, ráakasztod a szatyrodat valami keretre, valamit beütsz a számítógép érintőképernyőjén, majd elkezded egyenként elhúzogatni  minden egyes áru vonalkódját az érzékelő előtt. Aztán kiadja a számlát, te meg beadagolod a pénzt. Ennyi. 3 ilyen kasszát láttam egymás mellett, és egy pultot , ami mögött 2 segítő állt…… ha kérdésed lenne, vagy segítségre szorulsz. Valahogy senkinek nem jut eszébe egy-két terméket „véletlenül” kihagyni az elszámolásból. Valószínű, pont ezért nem lesz ilyen Magyarországon soha L Esetleg ha minden önkiszolgáló kasszánál állna egy jól megtermett őr…de akkor ilyen erővel már be is ülhetne a kasszába…és akkor meg minek az önkiszolgáló….  Szóval én egyszer ezt ki fogom próbálni, az tuti!!!!!

Jajj..és még valami. Megint akkora hó van, hogy ajjaj. Fent a hegyen meg kb 1 méteres. De lehet, hogy több

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr751676054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása