Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Balra tarts!!!

2009.11.17. 05:10 Korben Dallas

Ma arról mesélek, hogyan sikerült megúszniuk a Japán embereknek azt, hogy most, életemben előszőr vezettem automata autót, bal kormányosat, balra tarts szabályok mellett egy ismeretlen országban, este , az én csodálatos tájékozódási képességemmel /tudjátok, én vagyok az, aki menetirányba forgatja a térképet :))

Úgy kezdődött, hogy megérkezésünk másnapján, amikor még ippenhogycsak léteztem, tekintettel "gyors" átállásomra, közölte drága párom, hogy oksa, akkor 2 nap múlva BEVISZEL dolgozni, aztán HAZAJÖSSZ a gyerekekkel kocsival. HEHEHE. Viccnek vettem, ám de nem annak gondolta. Aztán megszánt, látván halálra rémült arcomat. Gondoltam, na csak félti a gyermekeinket....

Erre ma, miután SomVirág tele hassal, vígan elvoltak kis kéglinkben, kezembe nyomta a kulcsot, hogy akkor..."- gyerekek, most elmegyünk anyával, Ő vezet, majd jövünk. -"....

ÚÚÚÚÚÚÚ. Bakker. Hogy hivatkozzak utódaink életére......  Mellesleg Viri megkérdezte, ha ütköztök, hívtok? ( Kössz kicsim, most sokkkkkkal jobb .)

Elindultunk..Hááát...mentem vagy 40-el, 30-al, 20-al.....

Okés, Heni, akkor most jobbra...CSATTTTT....az az ablaktörlő....oké...most balra.....CSATTTT....nem esik az eső.....végül is 3 kézrecsapás elég volt, hogy megjegyezzem, az index a jobb oldalon van.

Szupi, megy ez....akkor most kapcsoljuk fel a lámpát....jóóóó.azt már látjuk hogy, a hátsó ablaktörlőnél van ablakmosófolyadék..de világosság még nincs. Miután tisztára mostam a hátsó ablakot, megtanultam, hogy a lámpa is a jobb oldalon van :(

Eddig megvan. A vezetés megy, tudok bal oldalra tartani, indexelni, felkapcsolni a lámpát. Csak éppen azt nem, hogy hol járunk, merre mentünk, és milyen úton jutottunk haza. Azt majd begyakorlom később.

Azért célja is volt a kocsikázásunknak, elmentünk bevásárolni. Egy-két polc még kellett  a beépített szekrényünkbe, meg boríték, miegymás. A szokásos. Fullra megrakott polcok, millió választék.....a bőség zavara......csak előre elkészített, dobozos kévából 30 fajta. Mármint olyan dobozos, mint amikor dobozos sört veszel. Jaaa és persze mindegyikből hideg is-forró is. Igen..jól olvassátok . FORRÓ. Leveszed a fűtött polcról a forró dobozos kávét, kibontod, és megiszod. Vagy a hideget a hűtött polcról, kibontod, és megiszod.

Olyan csajszis kozmetikai dolgok, hogy ajjaj. Közben hajlongó alkalmazottak. Ha ki akarnék szurni velük, 5 percenkén simán megkérdezhetném tőlük, :"- どちらトイレ すか-Docsira wa toire deska? -" / Merre van a Wc?/ És akkor vszínű aznap este a derekukban enyhe izomlázzal térnének nyugovóra :) De nem teszem, mert annyira rendesek, meg segítőkészek!!! Az egyik üzletben megszólított minket egy idősebb japán úr, és megkérdezte, hogy franciául beszélünk-e. Mondtuk, nem, magyarul. És képzeljétek. Tudta, hogy az egy ország, és hogy hol van. Gyakorlatilag felsorolta a környező országokat is :)

Angolul tudott, így Ákosom elbeszélgetett vele. / Ha Japánul még nem is tud igazán beszélni, de hála az angol nemzetségű Peter barátjának, az megy neki :)))/ És csodák csodájára, még én is értettem a nagyját annak, amiről beszéltek.Hiába...a kényszer, nagy úr!!!!!! :)))) Aztán az úr elköszönt, elnézést kért, hogy zavart minket ( MI VAAAAN ?) És további jókat kívánt. Na . Szóval ilyenek ..

A gyerekeknek is van már hasonló élményük. Mint említettem, a közelünkben van egy gyönyörű park. Oda mentek ki a srácok valamelyik nap kosárra dobálni. Kb 5 perc múlva megjelent 3db 13 év körüli Japán kiscsajszi, és elkezdtek velük " beszélgetni". A szokásos. Honnanjöttetek, mi a nevetek, hány évesek vagytok. Viri lélekszakadva rohant be..anyaaaaaaa ide gyorsan a japán és angol kisokost. Azt hittem rosszul látok. Gyakorlatilag mutogatással, angol-japán vegyes nyelvezettel, de kb 2 órán keresztűl vihorásztak így öten. 0 félelem, vagy szégyenérzet, vagy bármi. Tök lazán, érdeklődve. A gyermekeim gyakorlatilag szárnyalva jöttek be, és lelkesen elkezdték összegyüjtögetni, mi mindent is akarnak majd megkérdezni legközelebb. Aztán tegnap meg Soma fiam szaladt ki egy kicsit pattintgatni. Na 5 perc sem telt el, ellepték a pályát 15-16 év forma fiúk. Na nem úgy mint amire számítana az ember. Hanem: Hello,,hogy hívnak? Idejöhetünk? Okés, dobálj te is nyugodtan, stb.... Vigyorgás, mutogatás, japán-angol vegyes, ismerkedés, labdázgatás, elköszönés... Nagyon kemény. Asszem nem aggódom, megtanulnak-e a gyerekeim japánul, amikor elkezdik végre a sulit. Ja mert mennek!! Ez már tuti!! :)

Voltunk már a helyi önkormányzatnál, vagy mi. Kb 5-en foglalkoztak velünk, halál kedvesek voltak, türelmesek. Futkoráztak ide-oda. Eljöttünk, majd 1 és 1/2 nap múlva kopogtatott a postás, és meghozta mind a hármunk egészségkártyáját.!!!! Szerintetek???? Még haza sem értünk, már postára dobták!!!!!! Van egy Japán ürge, az egyengeti majd a gyerekek iskoláztatását. Nem nekünk kell agyalni, meg aggódni, hová, mikor, hogy... Majd ő felmér, és intéz.

Ennyit mára.

Na majd még jövök :DDDDDD

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr171530953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása