Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Kaki és más élelmiszerek :)

2009.11.23. 02:22 Korben Dallas

Kaki.

Ettetek már kakit? Mi igen és állíthatom, baromi finom, és illatos. :D :D

Na jó..Ez egy helyi gyümölcs. Sokáig csak nézegettük a zöldséges pulton, mert úgy néz ki mint egy éretlen, paradicsom. De frankón, ám! Ákos mondta, hogy látta már a japánokat kakit enni /bocsi, de tényleg ez a neve :))))/. Ők meghámozzák, vagy kettévágás után kikanalazzák. Az angol kollégája héjastul eszi. Rákerestem a neten. Tényleg lehet így is, úgy is enni. Nosza. Gyerünk. Ide vele. Próba, szerencse. És tényleg. Nagyon fincsi!!! A héja olyasmi állagú, és ízű, mint egy illatos körtéé. A húsa narancssárga, az állaga olyan, mint mondjuk egy közepes keménységű őszibaracké , az íze kicsit a sárgadinnyére emlékeztet, ha külön eszem. A magot nem találtam, vagy olyan inci-finci, hogy nem lehet észrevenni. Szóval héjastul eszem, és egyszerűen isteni!!! Jóó. Mert már kicsit untam a banánt meg a mandarint. Ezeknek elfogathatóbb az ára, de összességében a gyümölcsök a drága élelmiszerek közé tartoznak. Meg a zöldségek sem olcsók. Legalább is az általunk megszokottak. Már

ha találok olyat :(

A kaja érdekes. Nekem kicsit édeskésebb, mint a magyar. Egyenlőre a megkóstoltakból 50 % ízlik, 50 % nem annyira. De végül is én mindent megeszek. Virágnak eddig csak egy valami nem jött be…Soma..hm…..hát lévén magyaros a gyomra a lelkemnek, hááááát. Erősen megjegyzem, mi az amit megeszik. Ákosnak mindegy, ő már megszokta. De a tény, fogy rendesen az otthonról hozott fűszerpaprika! :) Fűszerek többnyire vannak, csak a füstölt ízt kell valahogy megoldanom. Szóval assz’em, elég vegyes lesz az étrendünk :)

Ami drágább: liszt, tejtermék, pékáru, disznó hús, CSIRKESZÁRNY KÖZÉPSŐ RÉSZE. De most komolyan. Nem teljesen százasok. Az a középső, „aligvanrajtahús” cuccos. Nem tudom, mitől ilyen drága. Ha majd tudnak a gyerekek jól japánul, megkérdeztetem velük :)

Viszont vannak jópofa dolgok. Pl. rengeteg az előre becsomagolt, elkészített kaja. Köret, hús, meg miegymás. Naponta frissen kirakják, és este 8 felé leértékelik jó alaposan. Ugyan semmi baja, de másnap már ezeket nem teszik ki, így inkább zárás előtt leértékelik. El is fogy addigra szépen. Ezeknek jó az áruk, és millió fajta van belőle. Azt hiszem bento a nevük. meg az is klafa, hogy ha te délben ilyet akarsz enni, semmi gond, mert megveszed, és még ott a boltban /attól függ, levest vettél-e, vagy ilyen bentot/ vagy forró vizet folyatsz rá, vagy beteszed a mikroba. Mert hogy itt ilyenek is vannak. Ha akarod, helyben megeszed, mert asztalok is vannak, meg kézmosó, hogy előtte-utána kezet tudj mosni. Ha akarod, kiviszed a kocsiba, és ott. Mert ugye mondanom sem kell, hogy van hozzá csomagolva evőpálcika is :)

Van itt is meki, meg láttam KFC is. Majd belekóstolunk :)

Oszt’. Mi is van még, ami érdekes?

Jaaaa . Majd elfelejtettem. A bevásárlókocsik. Mindig van. Mindig tiszta minden kosár. Választhatsz. Viszel kosarat kézben. Vagy ráteszed egy kocsira, így akkor már tolod. Ha fekvő, pici babád van, akkor olyan kocsi viszel, amiben fektetni lehet a gyereket. Ha már tud ülni, akkor olyat, amibe beleültetheted. Ha meg idős emberrel ,mész, vagy esetleg olyan valakivel, akinek eltört a lába, akkor beleülteted az oda kirakott tolókocsiba. És természetesen nem kell aprót keresned, mert nem „pénzzel működnek”.

 

 

 

Fú. Nem ide tartozik, de voltunk az Ákos munkahelyén, ott is csináltam képeket, nagyon szép hely. Kint is, bent is. Meg lefotóztuk, hogy Viri meg én poharat fújtunk magunknak az üvegfújó műhelyben. BAROMI JÓ VOLT!!!!! / Azóta abból iszunk mind a ketten :)/ Háááát. Nem egyszerű, az tuti. És marha meleg van ott.

Holnap írok még róla. Most a fotók.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr271545257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása