Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Japánba megyek

2008.05.14. 14:49 Korben Dallas

2008.05.14.

Kicsit ellustultam írásilag, fárasztó volt átszerkeszteni a blogot (mindezt kocsiból… mert még mindig nincs a lakásban net! DOLGOZNI JAPÁNOK!!!) ,hogy minden új előre kerüljön, de most pótolom.


A mai napon bemutattak a főfőnök egyik fiának… na ezt később tudtam meg! Mivel a tulajdonos már nem nagyon foglalkozik a cég ügyeivel, 30 körüli fiai viszik azt. Egyébként a cég fő profilja az élelmiszer kereskedelem, de volt gondolom egy kis mellékes is amit a két (régebben három) ajándékboltba fektettek. Csak úgy japánosan Glassware Hall-nak hívják, és azért van már csak kettő, mert a harmadik egy földrengéstől megsemmisült.
Vissza a bemutatáshoz. Már otthon utánaolvastam, hogy ha névjegykártyát adnak át, két kézzel kell átvenni… na eddig ment. Aztán véletlenül sem szabad megnézni, mert sértésnek számít… na ez már nem ment. Azért  illetlengég, mert a névjegykártya típusa, minősége miatt a másik ember (átadó) azt gondolhatja, hogy ezzel rangsorolom valahová. A harmadik dolog: amíg ott van a másik fél, nem szabad eltenni, ez is illetlen… ezt nem rontottam el. Háromból kettő, nem is rossz egy kezdőtől. Egyébként a külföldinek azért elnézik… meg azt is, hogy hogyan hajolsz meg. Állítólag elég sokféle van, én csak simán törzsből nyomom.

Megkérdeztem a kolléganőmet, van-e itt valahol olyan üzlet (outlet vagy second hand store) ahol kiárusítás van. Mondjuk itt bármely üzlet az utolsó darabjait eléggé leértékeli, például lehet venni 2000 ¥-ért márkás edzőcipőt is. Asszem el is kezdek vaterázni! Michiyo el is küldött egybe, ahol döbbenetes választék volt: cipő, ruha, játék, könyv, videó, műszaki cuccok és mindenféle kiegészítő a felsoroltakhoz. Talán csak II. Világháborús halott német katona nem volt. Hangulatát tekintve a londoni soho üzleteihez lehet hasonlítani. Elférni alig lehet a sok cucctól, és hatalmas a hangzavar, ugyanis a polcok tetején vagy magnó, vagy videójáték demo-ja üvölt, egymásól alig két méter távolságra. Ja, és a second hand sem teljesen találó kifejezés, akad azért szép számmal új termék is. Egyszer majd az egészet levideózom, és fölteszem ide.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11468411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása