Jó dolgozni Japánban!??

Elsősorban, hogy ne kelljen egy nap mindenkinek mindent elmesélnem!

Friss topikok

  • ViriVirg: jaj nagyon nagyon örülök hogy tetszik (^w^) (2013.10.29. 23:52) Első munkanapom meg hasonlók
  • ViriVirg: Jaj de jó :) örülök hogy tetszett.. Sajnalom de nem volt túl sok időm tovabb irni pedig volt mit..... (2013.10.29. 23:44) Megint Japánban (VIRÁG)
  • lifelike: Folytatas???? (2013.06.16. 00:03) Gomen........
  • ViriVirg: ügyes vagy anyu :D d jövőre csak én írok XD najó írhatsz egy kicsit te is :) (2013.06.05. 11:15) Okaasan is Japánban!
  • Gedus: Hali. Örülök hogy újra él a blog, szeretem olvasgatni, várom a további írásokat. Balázs. (2012.08.07. 22:45) Újra él a blog!

Linkblog

HTML

 971140_10200902299832291_670122130_n.jpg

Tankolás és miegymás...

2009.11.15. 08:48 Korben Dallas

Akkor folytatnám…:)

Szóval megérkeztünk. Ákos elénk jött, hogy megkezdjük kb 3 órás autóutunkat.

Mert még azért ennyi kellett Komatsuig. Ahol jelenleg lakunk. Sokat nem tudok elmondani a kocsikázásról, mert alig bírtam nyitva tartani a szemet. Csak néhány emlékkép …. ..bambuszerdők, néhány magas pálmafa, bonsaiok,tujarengeteg (az a fajta, amiből Magyarországon 1 db kb. 1 méteres példány, valamelyik növényboltban 4000-5000 Ft körül van), virágzó fa, vagy cserje ( nem tudtam belőni), és végestelen-végig rizsföldek.

Na de azért célállomásunk előtt felébredtem, jócskán. Legfőképp arra, hogy Ákos némi aggódással a szemében halkan megjegyezte, hogyaszongya…….”-hááát remélem nem nekem kell tankolnom-„….

MI VAAAAN?????????????  Itt élsz kb 1 és ¾ éve, és még NEEEEM TANKOLTÁÁL?

És különben is….. Ismétlem: MIIII VAAAAAN????

„-Hááát, mert nem tudom, melyik a benzin, melyik milyen benzin, mert nem mindegy ugye…De ha nem tudunk tankolni, elfogy a szusz a gépből, gyalogolhatunk………

ééééés…ööööö..nem most van a medvék szezonja? Ja nem..az tavasszal van..akkor nem tanácsos kirándulgatni csak úgy.

Na visszatérve….természetesen mielőtt teljesen eluralkodott volna rajtam a frász,  egyszer csak előtermett a semmiből két kutas, akik minket és az előttünk éppen behajtó két kocsit elkezdték terelgetni a megfelelő kúthoz. Szó szerint. Aztán az autó elé ugrott az egyik, és mutatta, hogy hol, és mikor álljunk meg. Bakker…ennyire látszik, hogy külföldiek vagyunk. Ja , bocs..igen, ennyire látszik hahahahaha. De aztán láttam, hogy szalad a másikhoz, és ott is mutogat. Akkor ez nem a mafla fejünknek szól.

Ákos meg csak ült néma csendben, póker arccal a kormány mögött, és várt. Nem forgatta a fejét, nem szállt ki. Na kész. Ez besokkolt valamitől. Miért nem száll ki? Aztán kiderűlt. Hát mert nem is kell. A kutas srác odasasszézott, földig hajolt és megkérdezte mit akarunk tankolni, mennyit, mivel fizetünk. Aztán odafutott a kúthoz, berakta a pisztolyt a tankba, de előtte gondosan beszorított valahogy egy rongyot, hogy ne legyen foltos a kocsi, beállított valamit a kúton, és továbbkocogott a másik kocsihoz. A másik ugyanezt csinálta arrébb. Aztán a mi gépünk elkezdett sípolni, vagy mi. Erre a helyre kis legényke visszakocogott hozzánk, kivette a pipát, letörölte az autót, mert jajjjjj egy csepp odacseppent :)

Aztán körberohanta a kocsit, megmondta, mennyi lesz, meghajlás, elvette a pénzt, megint elszaladt, hozta a számlát, valami pontgyűjtő kártyát, meg a visszajárót. Ja mert hogy itt nincs borravaló. Hopp. Elfelejtettem, hogy megint meghajolt. És nem tudom, észrevettétek-e, de FOLYAMATOSAN ROHANT. De szó szerint. Mind a kettő. A három kocsit pont annyi idő alatt tankolták meg, amennyi idő alatt Érden a benzinkutas srác felfogja, hogy nem kell segítenie.

Na itt már felébredtem, komolyan. Óóóó és majd elfelejtettem. Mindvégig MOSOLYOGVA tették ezt. Kristálytiszta ruciban.

Innentől már jobban megfigyeltem mindent. Ember gyalogosan az utcán alig. Csak elvétve. Bicajon sulis fiatalok, egyenruhában. Mindig az adott iskola színeiben. Baromira tetszik!!!!

Helyi közlekedés nincs. Autó, vagy bicaj, vagy lábbusz. A városban praktikus, kis city-autók. Sose láttam ilyeneket. Általában 3 ajtósak, és kocka alakuak. nem csodálkoznék, ha meglátnék valahol egymáson parkoló kocsikat :))))

A pályán meg kész autócsodák. Na ilyeneket sem láttam még!!!!!! Nagy, hosszú, leültetett, agyon spoilerezett csilli-villi gyönyörűségek. És nem lépik túl a megengedett határt. Én nem is értem, hogy ezekkel a futurisztikus autókkal hogy bírják ki!!!!!!! Sztem ha hirtelen átpakolnánk ezeket az M7-re, és beleültetnénk a magyar nagymenő fiatalságot, ajjajj..az tuti, hogy minimum tömegszerencsétlenség lenne. És még a verdák profi biztonsági rendszere sem segítene annál a sebességnél, amivel meghajtanák ezeket az istenkiválsztottjavagyokvelemnemtörténhetsemmi- fiatalok.

De megint elkalandoztam.

A lakás:

Ez egy olyasmi helyen van, mintha mondjuk Budatétény kertes házas része lenne. Csak a házak nem egymás mellett, szépen párhuzamosabb vannak, hanem össze-vissza tájolással lettek építve. Kicsi, helyes épületek.  A miénk egy 4 lakásos ház. Keskeny utcák vannak, egyszerre csak egy autó fér el :) A megengedett legnagyobb sebesség 30 km/h. Betartva!!!!

Van mellettünk pár lépésre egy nagy park. Középen fű, körben futó-gyalogló sáv. Egyik szélén játszótér, ép játékokkal. A másik részén egy kosárlabdapálya, meg egy baseball-gyakorló pálya. ( Imádják a baseballt!) A baseball pálya persze homokos. Jaaa, és van a park végén egy WC. Olyan tiszta, és olyan szép, mintha egy magánlakásba mennél be. Itt semmi nincs összefirkálva, vagy lezúzva. És kristálytiszta!!! Pedig Japánban a WC-k nem fizetősek!!!!

És körben gyönyörű fák , meg bokrok. Van olyan cserjeféle, ami virágzik. Fogalmam sincs, miféle, de ugyanúgy meg van kötve, mint egy bonsai.

Pár utcányira kezdődik tőlünk a belváros. Hatalmas bevásárló komplexusok, minden kitáblázva, kivilágítva. Ebből adódik, baromira nem tudom még mindig, mi merre van :(

Nem úgy van az, hogy jaa, annál a játékteremnél jobbra, aztán a piros táblánál balra. Mindenhol táblák, reklámok, és egyszerűen nem látszik, hogy az a kocka épület, most közért, hobbi bolt, cipőbolt, vagy zöldséges. Ugyanis mindegyik elég nagy, színes és világít.

Fúúú és ez a választék, ami bent van!!! Jajj, elkövettem azt a hibát, hogy bementem az Ákossal egy elektronikai áruházba. JAJJJJ. Ott mi van!!! Atyaúristen! Egy csomó elektronikus kütyüről el sem tudom képzelni, mire van!!!! És láttam hűtőket. Fúúú! Na ott már szájkosár kellett!!!

Szinte mindegyiknek olyan az elrendezése, hogy felül kétfelé nyitható ajtó, alul meg fiókok. Mint egy komód, olyan. És a fiókokon belül fakkok, elosztók, plusz kis fiókocskák. ÚÚÚÚ.

Belül meg olyan tojástartók, meg nemtudommirevaló fakkok, hogy ajjaj. De ami hab volt a tortán, az a két oldalról nyitható ajtós hűtő. Ha balról közelíted, balról nyitod ki. Ha jobbról, akkor jobbról nyitod. Beszarás. Ezzel szórakoztunk egy kicsit :)

Na ennyit mára. Holnap is van nap.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr701526120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása